100 CIMS

100 CIMS
Vall del Ter, des del Gra de Fajol

diumenge, 3 de juny del 2012

Excursió a la Mola

Els alumnes de quart d'ESO van anar al Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i la Serra de l'Obac, per enfilar-se a la Mola. L'autocar ens va deixar al Coll d'Estenalles, i després vàrem retornar pel Cavall Bernat.

Vàrem sortir en autocar des de l'institut en direcció al Coll d'Estenalles (873 m.), on ens deixava a les 9:30h.
El dia estava molt ennuvolat i s'havien anunciat pluges per aquell dia. Finalment, només van caure quatre gotes, tot i que va fer molt de fred durant tota la pujada.
A la foto, l'inici de la pujada i l'esmorzar al Coll d'Eres (942 m.):




A la foto, diferents moments de la pujada:






La pujada va ser força ràpida, ja que els alumnes van agafar un bon ritme, per les ganes d'arribar i també pel fred que feia que no convidava a aturar-se gaire; amb una hora i tres quarts ja érem a dalt la majoria.
A la foto, al Morral del Drac, on uns alumnes intenten enfilar-se per les pedres:



A la foto, un grup d'alumnes en la part final de la pujada:




Se'ns dubte, la part final de la pujada té unes vistes excel·lents. Tot i que no estava el cel gaire clar, l'encant de l'última part seguia intacte:







Un cop arribats a dalt, vàrem aprofitar per menjar, abans d'iniciar la baixada pel camí dels Monjos direcció a Matadepera. A la foto, els professors dinant unes bones botifarres:



El cim de la Mola es troba situat a 1.107 metres d'alçada. A dalt, a part del restaurant, també s'hi troba l'esglèsia de Sant Llorenç de Munt.
Un curiositat del restaurant és, que tot el menjar i estris els pugen unes mules perquè no hi arriba cap carretera.
A la foto, els alumnes descansant:




Alguns de nosaltres, vàrem aprofitar la baixada per acostar-nos a la Cova d'en Manel, una de les coves més emblemàtiques d'aquestes contrades i un bon lloc per iniciar-se en l'espeleologia. Té un recorregut d'uns 300 metres, tot i que nosaltres només ens hi vàrem ficar uns 150 m.
A la foto, els primers que vàrem entrar: la Cristina, l'Anabel, l'Albert i jo. Després també hi van entrar l'Oriol i el Roger.



Cap allà les 4 de la tarda estàvem a Matadepera, i després de recuperar uns quants alumnes despistats, vàrem tornar cap a Granollers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada