100 CIMS

100 CIMS
Vall del Ter, des del Gra de Fajol

diumenge, 25 d’agost del 2013

Excursió al Mirador del Corbiu

Aquesta excursió és apta per fer-la amb nens petits; curta i senzilla que permet tenir una bona panoràmica de la Vall i el Port de Tavascan.

Aprofitant que aquell dia tocava pujar a la Vall de Cardós, ens vàrem acostar fins el Refugi la Pleta del Prat, al peu de les pistes d'esquí de Tavascan. Des d'allà surten diferents rutes senyalitzades i de diferents nivells de dificultat.
Hi ha una de molt senzilla que ens porta al mirador del Corbiu.
A les fotos, diferents moments de la pujada:





El camí és força pla al principi, i s'aprofiten les pistes d'esquí de fons per avançar. Però també ens anem ficant per dins el bosc per fer més agraït el camí. De totes maneres, el camí no para de pujar i s'accentúa els darrers metres.
A la foto, el Marc passa un toll d'aigua per sobre d'unes pedres que ell mateix havia col·locat abans:



Aproximadament es triguen uns 35 minuts per arribar al mirador; nosaltres vàrem trigar-ne uns 40'. La baixada és una mica més ràpida. A dalt, trobarem un mirador de pedra amb un plafó informatiu, i un banc de fusta.

Durant tot el recorregut anirem trobant cartells indicatius del traçat amb informació de la distànccia i el temps aproximat d'arribada:



El Refugi de la Pleta del Prat està obert tot l'estiu i és l'edifici principal de les pistes d'esquí de Tavascan. Ara no només es practica l'esquí de fons sinó també l'esquí alpí, amb la col·locació d'un remuntador fins el capdamunt de la muntanya i l'adequació de les pistes. En el refugi s'hi pot dormir, menjar i llogar bicicletes de descens ja què durant l'estiu et pugen fins a dalt amb el remuntador perquè puguis fer el descens en bici.
A la foto, prenent uns refrescos al refugi:


Informació del refugi:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada