100 CIMS

100 CIMS
Vall del Ter, des del Gra de Fajol

dimecres, 11 de juliol del 2012

Torrent de la Corba (II)

Tot i que baixava poca aigua, aquest barranc sempre és divertit de fer.

Ahir dimarts, vàrem fer de nou el Torrent de la Corba. A les 14, passava a buscar al meu company Juanma per La Garriga per dirigir-nos cap a Ribes de Freser.

Recordeu que un cop passat el pont del cremallera, a l'entrada de Ribes, heu de girar a la dreta i dirigir-vos cap al veïnat de Bruguera (està indicat). Passat el veïnat a un quilòmetre i mig, en una corba molt tancada de la carretera, surt una pista forestal per la dreta molt visible on deixarem el cotxe.
A les 15:15 ja érem allà, i cap a les 15:40 començàvem a caminar.

A la foto, el lloc on es deixa el cotxe:




Els horaris del barranc són: 5 min l'accés, 3-3h30' el barranc i 1h el retorn segons les diferents guies i llibres. De totes maneres nosaltres vàrem trigar 2h20' en fer-ho tot: 5 min l'accés, 1h30' el barranc i 45 min el retorn.

Nosaltres portàvem dues cordes: una de 50 metres i una altra de 21 metres; d'aquesta manera el desenvolupament del barranc era més ràpid.

Els primers metres de barranc (uns 7-8 minuts) són una bonica passejadeta pel riu, fins que arriben els primers ràpels.



En aquesta primera part del barranc, trobarem 3 ràpels (7, 17 i 12 m.) sense cap dificultat; llavors ens creuarà pel barranc una pista forestal molt clara que retrobarem en el camí de retorn. Aquí comença la segona part i la més maca.


El ràpel de 17 metres de la primera part.

La segona part, comença amb 3 ràpels més: de 14, 13 i 8 metres; també sense cap dificultat.
A partir d'aquí trobarem la part mes interessant del barranc, amb una successió de 3 ràpels de més de 20 metres cadascun.
Tot i que les ressenyes parlen de ràpels de més de 25 metres, nosaltres amb una corda de 50 metres en vàrem tenir prou.

A la foto, el primer dels 3 ràpels; 25 metres de baixada per sota un pont de pedra:



En el vídeo, el segon dels 3 ràpels, d'uns 21 metres. Compte amb la sortida del ràpel que és penjada; millor començar-lo sense mosquetó de fre i col·locar-se'l en una replà uns metres més a baix. Pot bloquejar la corda si es gira i queda mal posat.



El barranc era ple d'animalons, sobretot tritons. Semblava que no havia passat ningú pel barranc en tot el dia. Aneu en compte en els pous d'arribada, no en trepitgeu cap!





A la part final del torrent, encara trobarem 2 ràpels més: de 10 i de 17 metres. En l'últim ràpel us podreu refrescar una mica abans de la dura pujada de retorn.




Just després d'aquest últim ràpel està el camí de sortida, identificat amb una fita de pedres i un rètol de fusta (molt visible).



Recordeu que la pujada és força dura, havent de superar una desnivell de quasi 300 metres; la primer part de la pujada es fa per una canal molt vertical i perillosa, equipada amb un cable de vida en alguns trossos. Uns 10 minuts després, trobarem a l'esquerra una fita de pedres que t'indica un caminet mal marcat per dins el bosc. Fixeu-vos bé perquè el caminet es perd sovint. Finalment ens trobarem amb una pista forestal àmplia que agafarem a l'esquerra:

 


La pista ens porta fins a la carretera d'accés en cotxe; l'agafarem cap a la dreta en sentit ascendent i trobarem el cotxe en pocs metres.

Aquí teniu la ressenya amb el perfil del barranc:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada