100 CIMS

100 CIMS
Vall del Ter, des del Gra de Fajol

dissabte, 16 de setembre del 2017

Una tarda de divendres als Cingles de Bertí


Si voleu una tarda tranquil·la de muntanya i no trobar gaire gent, el lloc ideal són els Cingles de Bertí.
Bones vistes, poca gent i racons sorprenents.
Vaig sortir de Granollers en direcció a l'Ermita de Puiggraciós, on s'hi arriba en cotxe des del poble de l'Ametlla del Vallès.


El primer que volia fer era pujar al cim del Puiggraciós (808 m). Una pujada fàcil amb només 100 metres de desnivell i 15 minuts d'ascensió. El camí surt del darrera de l'ermita i és ample i perfectament visible. Així vaig fer el meu 7è cim!



Un cop al cim, on hi ha una torre de vigilància d'incendis, es pot baixar per l'altre costat. El camí ens portarà al Coll de Can Tripeta.


Des d'aquí es pot continuar el camí en direcció a l'Ermita de Sant Pere de Bertí (1h), marcat amb pintura verda i taronja.


Abans d'arribar a l'Ermita de Sant Pere de Bertí ens trobarem amb el GR-5.



A la tornada, vaig aprofitar per desviar-me cap a la Cova de la Guilla. Una cova ideal per fer-la amb nens, però l'accés s'ha de fer amb arnès i bagues utilitzant el passamà metàl·lic per seguretat.




La cova està com sempre, perfecte. Té un recorregut de 284 metres. L'entrada és estreta i els primers 25 metres t'has d'arrossegar força però després es fa gran i es pot caminar de peu sense problemes.

Una sortida de 3 hores ben variada: cim, caminada i cova.



Teniu un mapa de l'Alpina molt recomanable:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada