100 CIMS

100 CIMS
Vall del Ter, des del Gra de Fajol

dimarts, 29 d’agost del 2017

Cim del Bassegoda des de Sadernes

El Bassegoda es troba a la comarca de la Garrotxa, tocant la comarca de l'Alt Empordà.
És un cim no massa alt però amb força desnivell (1.020 m.) i segons d'on es faci l'aproximació, la ruta és llarga.

Jo vaig decidir fer l'accés des de Sadernes, més llarg que des d'Albanyà. Però vaig aprofitar per fer un tram en bicicleta i estalviar-me uns 50 minuts de camí tant d'anada com de tornada.

Des de Sadernes en 25 minuts estava al Gomarell; fins aquí es pot arribar en bicicleta. La vaig deixar lligada a un arbre i vaig continuar el camí.



En 25 minuts més vaig arribar a la cruïlla on es troba el GR11; a l'esquerra vas cap a Sant Aniol i a la dreta cap al Bassegoda. Vaig agafar el camí de la dreta que et porta ràpidament al torrent i el camí comença a enfilar-se fortament.



Després d'una mitja hora de camí de pujada arribem a una petita clariana i on ja comencen a veure's bones vistes, és el Serrat del Saiol.



Sempre hem de seguir les marques blanques i vermelles del GR i les verdes i taronges. Aquestes últimes seran les que ens duran al cim.



Després de 25 minuts més de caminar en pujada arribarem al Coll Roig, on podrem veure per primer cop el Bassegoda. Aquest també és un bon lloc per esmorzar. A partir d'aquí entrem a la vall de Principi.




Aquest tram de camí també va pujant però també trobarem alguna baixada. Anirem vorejant la muntanya, passarem pel mas de Principi (en runes), travessarem un torrent sec i començarem la pujada cap al coll de Principi.






En el coll de Principi trobarem una pista forestal àmplia que ens porta a Albanyà, un poble de l'Alt Empordà per on també es pot pujar al Bassegoda. Agafarem aquest pista i després de 500 metres trobarem a la dreta el desviament cap al cim; aquí deixarem el GR i anirem seguint les marques verdes i taronges.



Des d'aquí, en uns 30 minuts, arribarem al cim. Just abans d'arribar-hi trobarem unes cadenes i graons metàl·lics que ens facilitaran l'accés. Per pujar no són tant necessàries però per baixar ens aniran molt bé.





A dalt el cim trobarem uns quants pessebres i unes vistes impressionants!!




En total la ruta va ser de 6 hores. Sense bicicleta, compteu 7h30'-8h. Aquesta és una excursió llarga i dura. Però és molt bonica i val la pena. Teniu l'opció d'apropar-vos també a Sant Aniol (15') i a la part de baixa de la ruta també trobareu llocs on banyar-vos.

Teniu un mapa de referència de l'Editorial Alpina amb l'excursió perfectament explicada:




Som-hi, ja porto 6 cims. A caminar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada