100 CIMS

100 CIMS
Vall del Ter, des del Gra de Fajol

dijous, 2 d’agost del 2012

Descens del Sella en canoa

El descens del Sella en canoa és una de les activitats més practicades als Picos d'Europa; milers de persones cada any fan aquesta travessa per un dels rius més importants del centre d'Astúries.

El riu Sella desenvoca a l'Oceà Atlàntic a la localitat de Ribadesella; el tram navegable en canoa surt des de la localitat d'Arriondas fins a 15 km més a baix.
És una de les activitats més demandades per aquesta zona. Aquest descens pel riu és molt conegut perquè a l'estiu es disputa una prova internacional important, el "Descenso Internacional del Sella".


El poble de referència és Arriondas; aquí es troben moltes de les empreses d'esports d'aventura que ofereixen el descens.
A la foto, l'Irina i el Genís escolten les explicacions dels monitors:



Aquesta vegada ens vàrem animar a fer el descens: la Irina, el meu nebot Genís i jo.
Nosaltres, el 2008, vàrem fer el descens amb l'empresa "Frontera Verde", però aquesta vegada vàrem triar l'empresa "Jaire Aventura", una de les més grans que hi ha. Aquesta empresa té una rampa metàl·lica d'accés al riu directa; de manera que no has d'arrossegar la canoa fins al marge del riu.



Com he dit abans, el tram navegable per aquestes empreses és de 15 quilòmetres, i de 10 del matí a 6 de la tarda. A partir d'aquesta hora, el riu és pels pescadors.
De totes maneres, no cal fer els 15 km; podem sortir del riu al quilòmetre 7 i 10, i l'empresa et ve a recollir.



A la foto, jo descansant a la canoa, mentre el Genís neda buscant un lloc per saltar:


El preu del descens és de 25€ per persona, tot i que si fas la reserva per internet, et pot arribar a costar 20€. El preu inclou, a més de la canoa, el rem i la jaqueta salvavides, un pot estanc on guardar el que no volem que es mulli, i també un parell d'entrepans, aigua i unes galetes.



L'empresa també et recull i et porta a l'inici. Ells s'encarreguen de carregar la canoa i el rem. Quan arribes a la base, tenen vestidors per dutxar-se.



Nosaltres 3 vàrem fer el descens fins a la segona sortida; la que està a 10 km. En total vàrem trigar unes 3 hores i 15 minuts. El descens sencer està entre les 4 i les 5 hores depenent del ritme.

Com es veu en les fotos, el riu està molt transitat en aquestes èpoques; si voleu fer el descens més tranquils, aneu entre setmana.

El descens és apte per fer-lo amb nens. Les empreses demanen que els nens facin com a mínim 1 m 15 cm, tot i que vàrem veure nens més petits. El riu és d'aigües tranquil·les i poc profundes. La fondària oscil·la al voltant dels 60 cm, però podem trobar algun tram amb fondàries importants. També trobem molts trams que és fàcil embarrancar-se per la poca profunditat (menys d'un pam).



A la foto, l'Irina es fa una foto en la primera de les sortides de la travessa:


Consells importants: 
1) Si fa sol, porteu molta crema solar perquè pica.
2) Podeu anar perfectament amb xancles, però que tinguin tires de velcro per subjectar-les bé al peu.
3) No cal córrer; teniu fins les 6 de la tarda. Gaudiu del paisatge.
4) L'últim tram de 5 km es fa pesat i llarg; tingueu-ho en compte.
5) A l'estiu trobareu alguns "xiringuitos" a la vora del riu amb menjar i beguda fresca.

Per més informació:



PD: les fotos no són totes nostres; vàrem fer moltes fotos, però vàrem perdre l'USB amb les fotos dins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada