100 CIMS

100 CIMS
Vall del Ter, des del Gra de Fajol

dijous, 9 d’agost del 2012

Ruta en bici Granollers-Gallecs-Granollers

L'objectiu de la ruta d'avui era calcular els quilòmetres i el temps que es trigava des de Granollers fins a Gallecs en bicicleta; aquesta ha de ser una de les sortides del Projecte de Segon d'ESO per al curs vinent.

Avui dijous hem sortit el meu fill Marc i jo en bicicleta per anar fins a Gallecs i tornar. Des de casa meva fins allà són uns 11 km, i des de l'Institut Celestí Bellera no arriba a 10 km. De totes maneres, hem fet un total de 15 km de distància ja que no trobàvem alguns camins i hem fet algunes voltes extres.
A la foto, en Marc a la seva cadireta tornant, a l'alçada del Circuit de Catalunya a tocar de l'autopista:




El temps d'anar i tornar ha estat d'unes 3 hores, tot i què hem fet força parades per mirar el mapa i beure aigua. En principi, per fer aquests 10 km n'hi ha prou amb 1 hora. Amb un grup gran, el temps estarà entre la 1h15' i la 1h30'.
A la foto, al passeig fluvial a l'alçada de la Torre de les Aigües de Palou:




Cal remarcar que no hi ha camins per arribar a Gallecs des de Granollers; cal creuar algun polígon industrial i passar pel nucli urbà de Parets. No és un itinerari massa bonic, perquè bona part d'ell va a tocar de l'autopista AP-7.
La construcció de la C-17 va tallar molts dels camins que permetien creuar a l'altra banda del Vallès, i les diferents construccions de nous vials, polígons i carreteres ha acabat d'eliminar els que quedaven.
L'Agrupació Excursionista de Granollers porta anys denunciant la continua destrucció de pistes, camins i senders en un manifest que tenen penjat a la seva web:



És molt important que siguem conscients de les repercussions i l'impacte que tenen les gran obres i les grans autovies en el nostre medi; per això, cal posicionar-se en contra d'aquest desenvolupament que només afavoreix el trànsit en cotxe i que malmet tant els boscos com les zones rurals de conreus. Si un s'estima els seus boscos, ha de dir clarament: no al quart cinturó!

A la foto, a la porta de l'Institut, acabant la ruta:



L'itinerari triat per arribar fins a Gallecs ha estat: Passeig Fluvial fins al Viena de Montmeló/ just abans de creuar per sota l'autopista agafem un caminet de terra i ens enfilem per un carrer cap al Cementiri de Montmeló/ quan arribem al cementiri, el voltegem i continuem per uns pista a tocar de l'autopista fins a arribar al polígon de Can Massó/ la travessarem en direcció al Riu Tenes/ agafarem el pont que passa el riu i després travessa la C-17 per sobre tot en direcció al barri de L'Eixample de Parets/ quan hi arribem, ens dirigim cap a l'estació de tren de Parets/ la passem per davant en direcció oest cap a Gallecs i en 5 minuts haurem arribat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada