100 CIMS

100 CIMS
Vall del Ter, des del Gra de Fajol

divendres, 25 d’agost del 2017

Cim del Costabona

El Costabona és una muntanya que es troba al Ripollès i s'hi accedeix pel poble de Molló o Setcases, com vulgueu.

Nosaltres ens vàrem desplaçar fins a Molló i a la sortida del poble en direcció a Coll d'Ares, enseguida es troba una petita carretera que surt a mà esquerra en direcció Espinavell. Un cop passem aquest poble, la carretera es converteix en una pista de terra en bon estat.
Continuarem per aquesta pista en direcció la Collada Fonda; després d'uns 25 minuts hi arribarem.
A la Collada Fonda és on deixarem el cotxe per començar l'excursió. Està perfectament senyalitzada i, a més, trobarem un filat i un pas canadenc com a referència.

Atenció, quan comencem a caminar hem de deixar el filat a la nostra dreta i hem de seguir les marques de GR, vermelles i blanques.




La ruta és una gran pujada, sense pràcticament llocs plans ni baixades. S'ha d'anar tranquil·lament i sense corre.
A moltes pàgines web, veureu que indiquen que és apte per fer-la amb nens, i és cert; però han de ser nens que els hi agradi caminar i anar a la muntanya perquè l'excursió és tot pujada i més de 2h.






Durant el trajecte i al arribar a l'alçada del refugi del Costabona, trobarem un torrent condicionat com a font on podrem veure aigua i refrescar-nos.




Abans d'encarar l'última pujada cap al cim passarem pel Coll de Pal, on s'ajunten dos GR diferents i on hi arriben altres rutes. Des d'aquí, només ens quedaran 15 minuts de pujada fins el cim.




Nosaltres vàrem trigar 2h 15' a fer cim. Però a dalt era impossibles estar-s'hi perquè era ple de mosquits que no et deixaven tranquil.




En total l'excursió la vàrem fer amb 3h 30' i un desnivell positiu de 565 metres. És una excursió que fa força gent i sempre hi trobareu algú. Ja veureu també que pugen moltes famílies amb nens.

Un altre cim al sarró, i ja en van 5!


Teniu com a suport un mapa de l'Editorial Alpina:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada